Efter min sidste studentereksamen, valgte min familie og jeg at besøge La Rustica i Ringsted og spise deres brunch. Udover glæden ved den afsluttende studentereksamen bidrog brunchen til en endnu bedre oplevelse. Restauranten er italiensk inspireret, hvilket naturligvis præger deres brunch. Så hvis du er til det italienske køkken, og er en af dem, som elsker at spise en god morgenmad, men ikke selv kan overskue andet end at lave den sædvanlige havregrød eller toast. Så kan du med fordel også vælge at give La Rustica i Ringsted og deres italienske brunch et besøg. Restauranten har en rigtig god placering i byen og er super let og praktisk at komme til. Restauranten har store lokaler, og er indrettet i italiensk stil med små borde og båse. Udover lokalerne har restauranten på grund af deres placering også en hyggelig terrasse, som kan benyttes i det varmere vejr.

brunch hos la rustica

Italiensk kultur der afspejler sig i alt fra maden til indretningen

Hele Restauranten er baseret og gennemsyret af Italien og deres kultur. Det vil sige at alt fra retterne til indretningen, er medvirkende til at skabe en hyggelig atmosfære, som hvis du var i støvlelandet. Maden er bygget op omkring Italiens traditionelle kulinaritet, som er medvirkende til at gøre maden super delikat og farvestrålende. Indretningen er ligeledes typisk italiensk, som man kender dem fra de hyggelige gadecafeer, som du kan besøge i de hyggelige italienske byer.

Restauranten er indrettet med hyggelige små borde med lænestole og båse samt barstole. Derudover bliver du hurtig opmærksom på at lokalerne også er præget af italienske reklamer fra forskellige spiritusvirksomheder. Et besøg på den italienske La Rustica giver associationer til hyggelige italienske by-caféer, derfor er besøget på restauranten helt uundværlig for elskere af støvlelandet og italienske specialiteter.

Brunchtallerken eller buffet – vælg selv

På La Rustica kan du både bestille en brunchtallerken og adgang til deres brunchbuffet. Eftersom brunchbuffeten udelukkende er tilgængelig i weekenden og min studentereksamen selvfølgelig var på en hverdag, var det kun muligt at bestille brunchtallerken.

Tallerknerne de serverer denne brunch på, minder mest af alt om de kæmpemæssige tallerkner, du får serveret pizzaer på hos pizzeriaerne. Så hvis du er tilfreds, med at få serveret det du kan få forvente af en brunch med et italiensk præg, kan du med fordel vælge at bestille brunchtallerknen i stedet for buffeten, også i weekenderne. Med valget på tallerkenen i stedet for buffeten, er der altså også mulighed for at spare lidt på pengene, hvis man nu ikke er typen der ønsker at gå amok i en buffet.

Jeg blev i hvert fald rigeligt mæt af deres brunchtallerken og selvom det ikke var buffet, så var selve udvalget på tallerkenen en ægte italiensk buffet værdig. Men deres buffet ved jeg også er super lækker, så er man godt sulten så skal man altså heller ikke holde sig tilbage fra denne – det afhænger jo af ens madlyst, sult og hvad man ønsker at ofre på en god italiensk brunch. Uanset hvad kan La Rustica sagtens anbefales herfra!