Hvis du stadig er nybegynder, kan jeg ikke vente på, at du oplever spændingen ved at fange din første fisk. Der er ikke noget, der ligner det. Men før du går fra novice til ekspert, er der nogle ting, du bør vide om at fiske sikkert og ansvarligt. Her er nogle tips til din første tur ud på vandet!

Tjek vejrudsigten

Tjek altid vejrudsigten, inden du tager på fisketur. Dette er vigtigt af to grunde: 1) for at sikre, at du ikke sidder fast i dårlige vejrforhold og 2) så du sikrer dig, at fisken bider!

Det første du skal kigge efter i en vejrrapport er vind og regn. Hvis det bliver en særlig blæsende dag, er der stor sandsynlighed for, at fiskene ikke vil være ude i det åbne vand, hvor de let kan blive plukket af rovdyr – hvilket betyder, at de sandsynligvis vil blive tæt på kysten eller i ly af større vandområder (som bugter). På dage, hvor der er forudsagt meget regn, skal du kigge efter højvande, der vil skubbe vand ind i lavvandede områder, hvor folk sandsynligvis ikke vil vove sig. 

Den anden ting, jeg altid tjekker, er temperatur – både lufttemperatur og vandtemperatur. De fleste fisk foretrækker varmere temperaturer, så hvis vandet er koldere end normalt, overvej at tage et andet sted hen. Ift. lufttemperaturen skal du selvfølgelig sikre dig, at du og andre på fisketuren ikke bliver dehydreret af meget varme temperaturer. 

Pas på din fangst

Det vigtigste du kan gøre efter at have fanget en fisk er at holde den kold. Hvis du ikke har en iskøler, så overvej at bruge flere små eller endda en stor plastikpose med isterninger i. Du bør også holde din fangst væk fra varmekilder som solen og grillen, hvilket kan forårsage hurtig forringelse af kødet.

Hvis din fisk har været ude af vandet i mindre end en time, så er den stadig sikker at spise, så længe den ser sund ud og dufter frisk. Hvis der er tegn på fordærv (såsom slim på skæl), så lad være med at spise det!

Sørg for, at din båd er i god stand.

Hvis du skal fiske fra en båd, så er det selvfølgelig meget vigtigt, aat sikre sig, at båden er i god stand. Tjek bådens registrering og sørg for, at den har en aktuel forsikring. Undersøg motoren og kontroller for utætheder eller tegn på skade. Sørg for, at alt sikkerhedsudstyr inklusive redningsveste, er opdateret og klar til brug. Det er også vigtigt at tjekke vejrudsigterne, før du begiver dig ud i åbent vand; hvis der er forudsagt regn eller vind, så prøv at tage et andet sted hen, hvor forholdene vil være mere gunstige.

Hvis du elsker at fiske, bliver du ved med det i lang tid

Fiskeri er en fantastisk måde at tilbringe tid med venner og familie. Fiskeriet byder også på en masse variation i forhold til, hvilken slags fisk du kan fange, og hvor du kan fiske. Du kan tage dine børn med ned til den lokale dam og prøve at fange nogle fisk., eller du kan tage på eventyr med dine venner ved fjordenes kyster for at få noget mere udfordrende sportsfiskeri. Fiskeri er også en fremragende måde at få motion udendørs! Hvis du er ny inden for fiskeri, er der meget forskelligt fiskegrej at vælge imellem – du burde være i stand til at finde noget, der passer perfekt til dine behov!

Hvis du aldrig har prøvet at fiske før, men synes det lyder interessant, opfordrer vi dig til at prøve det! Det er nemmere end nogensinde før!